Rețete cu savoare din Țara Soarelui Răsare

Inspirație pentru mese de poveste


Lasă gustul Kikkoman să inspire toate preparatele tale preferate. Faci legume praspete la grătar? Un strop de sos de soia Kikkoman le duce instantaneu în paradisul aromelor asiatice! Pregătești o supă cremă de legume? Ornează deasupra cu puțin sos Kikkoman și bucură-te de o explzie de gust în fiecare lingură! Faci carne suculentă la grătar? Înnobilează friptura cu sos de soia Kikkoman și vei avea pe masa o operă de rafinament culinar. Prepari un pește la cuptor? Stropește-l cu sos Kikkoman și vei aduce în farfuria ta note delicioase de umami și soia de cea mai bună calitate. Ai poftă de frigărui din creveți? Scufundă-le în sos Kikkoman înainte să le pui pe grătar și gustă-le. Nu le vei mai face nicidată altfel!

Carne de vită marinată cu sos de soia


Ingrediente:

1 ceapă mare

1 dovlecel

2 ardei (roșu și galben)

2-3 linguri de ulei vegetal

12 ardei padron (semi-iuți)

2 știuleți porumb

720 g friptură de vită

20 ml vin alb

1 cățel de usturoi

1 lingură de piure de mere

3 linguri de zahăr

2 felii de lămâie

100 ml sos Kikkoman soia

piper negru

1 linguriță susan prăjit

Mod de preparare:

  1. Se taie toate legumele felii și se ung cu puțin ulei vegetal.
  2. Intr-o tigaie se prepară marinada: se pune la încins vinul alb cu un cățel de usturoi tocat. Se adaugă piureul de mere, zahărul și cele 2 felii de lămâie. Peste ele se toarnă 80 ml sos de soia Kikkoman și se lasă la fiert câteva minute. După preparare, marinada se lasă la răcit.
  3. Carnea se feliază și se pune într-o pungă. Peste ea se adaugă marinada, din care se pot scoate feliile de lămâie cu coajă, care ar putea da o notă ușor amăruie sosului. În pungă se presară susanul prăjit, după care se amestecă bine întregul conținut, pentru care fiecare felie de carne să fie îmbrăcată în marinadă. Se marinează 10 minute la temperatura camerei.
  4. Carnea se pune pe grill împreună cu legumele. Pentru a amplifica aromele ospățului, carnea și legumele se ung cu restul de sos de soia Kikkoman, în timpul preparării.

 

Frigărui picante de pui în sos de roșii 


Ingrediente:

75 ml sos de soia Kikkoman

1/2 lime

1/2 lingură de paprika

scorțișoară

1 lingură fulgi de chili

1 lingură ulei de măsline

8 fire de ceapă verde

800 g piept de pui

Pentru salsa

o ceapă mică

1 cățel de usturoi

2 roșii mici

1 lingură sos de soia Kikkoman

1 lingură pastă de roșii

Mod de preparare:

  1. Pentru prepararea marinadei, se amestecă sosul de soia Kikkoman, sucul de lime, paprika, scorțișoara, fulgii de chili și uleiul de măsline.
  2. Se pregătesc, apoi, frigăruile. Se taie ceapa verde în părți egale, iar puiul se taie în cuburi. Se înfig, pe rând, firele de ceapă și cuburile de pui în bețe de frigărui. Frigăruile se lasă la marinat timp de 20 de minute, la frigider.
  3. Se prepară într-un castron salsa, dintr-o ceapă mică, un cățel de usturoi și două roșii mici, toate tăiste mărunt. Se poate adăuga și ardei iute, pentru un gust mai intens. La final se pune sos de soia Kikkoman și pasta de roșii.
  4. Pe grătarul încins, frigăruile se lasă circa 20 de minute, timp în care se întorc pe toate părțile, pentru  gătire uniformă. Se servesc alături de salsa.

 

Fructe de mare la grătar cu sos ponzu


Ingrediente:

Pentru sos ponzu

3 cepe tocate

1/2 ardei roșu și ½ ardei galben

ghimbir ras

150 ml Kikkoman Ponzu citrus

Câteva fire de ceapă verde sau arpaagic

8 bucăți sparanghel proaspăt

Pentru fructele de mare

2 tentacule de caracatță

4 scoici

4 file-uri de somon

2 calamari

8 creveți

Mod de preparare:

  1. Se toacă mărunt ceapa și ardeiul într-un bol. Se adaugă ghimbirul ras și firele de ceapă tocată. Se amestecă împreună cu sosul Kikkoman Ponzu citrus.
  2. Într-o oală se opărește sparanghelul, după care se trece rapid printr-un vas plin cu cuburi de gheață. În aceeași apă fiartă se opăresc apoi tentaculele de caracatiță. Se scot din apă și se răcesc rapid în vasul cu cuburi de gheață.
  3. Fructele de mare, caracatița deja opărită și somonul se sărează și se pun pe grătarul încins, împreună cu sparanghelul care a fost și el opărit în prealabil.
  4. Se întorc pe toate părțile și sunt gata în maximum 10 minute. Se servesc alături de sosul Ponzu.

Piept de pui Teryaki la grătar


Ingrediente:

Pentru marinadă

160 g ciuperci Oyster King

170 ml sos Kikkoman Teriyaki 

720 g piept de pui

1/2 linguriță piper cayenne

Pudră de ghimbir

Piper negru măcinat

1 linguriță coriandru măcinat

boia de ardei

semințe de chimen măcinate

oregano măcinat

1 cățel de usturoi 

Pentru salsa

12 roșii cherry

200 g rucola

1 lingură sos soia Kikkoman

100 g gem de caise

100 g maioneză

Mod de preparare:

  1. Se taie ciupercile oyster King felii și se pun pe o tavă. Se unge fiecare felie cu sos Kikkman Teryaki (20 ml).
  2. Pieptul de pui se taie felii potrivite pentru grătar și apoi se prepară marinada într-un bol: peste 150 ml de sos Kikkman Teryaki se adaugă mirodeniile măcinate. Piper Cayenne și negru, ghimbir, coriandru, boia, chimen și oregano. Se încorporează un cățel de usturoi tocat și se amestecă marinada cu un tel.
  3. Bucățile de pui se pun într-o pungă, se toarnă peste ele marinada și se amestecă bine. Se lasă timp de 45 de minute la frigider.
  4. Într-un bol, se pregătește salsa dintr-o lingură de sos de soia Kikkoman, în care se încorporează gemul de caise și maioneza. Puiul marinat se pune pe grătarul încins și se întoarce pe toate părțile pentru 15-20 minute, împreună cu ciupercile. Se servesc alături de salsa.

Sandviș cu pui Teriyaki și ou

Ingrediente:

1 pulpă de pui (300 g)

Sare

Piper

1 lingură amidon de cartofi de porumb

3 frunze de salată

2 ouă fierte

1 linguriță ulei vegetal

4 felii de pâine pentru sandviș

Pentru sos

2 linguri sos de soia Kikkoman,

1 linguriță zahăr,

2 linguri maioneză,

Piper negru măcinat

4 lingurițe unt

4 lingurițe muștar cu semințe întregi

Mod de preparare:

  1. Se taie felii subțiri carnea de pui, se presară sare și piper, apoi se tapetează cu amidon. Oul se taie de asemenea felii și se pune deoparte.
  2. Se amestecă sosul de soia Kikkoman și zahărul într-un bol mic până când zahărul se dizolvă complet.
  3. Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie la foc mediu. Se prăjește carnea de pui timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte sau până când devine aurie și este gătită complet. Se toarnă peste carne sosul Teriyaki pregătit anterior și se continuă gătirea până când sosul se îngroașă.
  4. Se trece la asamblarea sandvișului: se întinde un strat de maioneză și piper pe fiecare felie de pâine. Se așează frunzele de salată, feliile de pui Teryaki și feliile de ouă pe două dintre felii. Se acoperă cu celelalte două felii de pâine și se taie în jumătate. Se servește cald.


Salată sănătoasă cu pui și avocado

Ingrediente:

150 g piept de pui

1 și 1/2 linguriță sos de soia puțin sărat Kikkoman

1 lingură făină

1 lingură ulei de măsline

1 avocado

5 păstăi mazăre de zăpadă (congelată sau proaspătă și opărită)

4 roșii cherry

1 sfert lămâie

2 frunze de salată

1 ou

2 lingurițe pudră de brânză sau parmezan ras

Mod de preparare:

  1. Se taie puiul în bucăți mici, se șterge cu un prosop de hârtie și se condimentează cu sosul de soia puțin sărat Kikkoman. Se lasă deoparte timp de 10 minute. Între timp, se fierbe un ou moale
  2. Într-o tigaie, se încinge uleiul de măsline. Bucățile de pui se tapetează cu făină și se prăjesc în tigaie până devin aurii și sunt gătite complet.
  3. Se feliază avocado-ul și se opărește mazărea de zăpadă (poate fi și congelată). Se taie roșiile cherry pe jumătate și lămâia în felii.
  4. Într-un bol mare, se pun frunzele de salată tăiate fâșii subțiri și se adaugă feliile de avocado, mazărea de zăpadă, roșiile cherry și oul fiert moale. Se presară cu pudră de brânză sau parmezan ras și se decorează cu felii de lămâie.

Supă de cartofi și sparanghel, aromatizată cu unt

Ingrediente:

2 cartofi

4 tulpini de sparanghel

1/2 tulpină de țelină Apio

1/2 ceapă

100 g porumb dulce

2 linguri unt

1 cub de supă de legume

2 lingurițe Sos de soia Kikkoman

sare

piper

Mod de preparare:

  1. Se pregătesc legumele care vor fi sotate în unt. Se curăță cartofii și se taie în felii de aproximativ 1 cm grosime. Sparanghelul se fierbe în apă și apoi se taie în bucăți de 3 cm lungime. Se îndepărtează frunzele de la țelina Apio, apoi se taie țelina pe diagonal în felii subțiri. Ceapa se taie, de asemenea, în felii subțiri.
  2. Într-o oală, se încinge untul și se călesc bine cartofii, țelina și ceapa, amestecând din când în când..
  3. Se adaugă în oală 4 căni de apă și cubul de supă,și se lasă la fiert până legumele devin moi.
  4. Când toate legumele s-au fiert, se adaugă sparanghelul și porumbul dulce și se mai lasă la foc mediu timp de 2-3 minute. Se condimentează cu sos de soia Kikkoman, sare și piper, după gust.

Macaroane gratinate cu piept de pui

Ingrediente:

1 piept de pui

1/2 ardei gras roșu

1/2 ardei gras galben

1 lingură ceapă tocată mărunt

1 linguriță Sos de soia Kikkoman

100 g macaroane

3 linguri lapte

pesmet panko (după preferință)

brânză rasă (după preferință)

sare (o pătrime de linguriță)

piper (o pătrime de linguriță)

Pentru sosul bechamel

2 linguri de unt

2 linguri de făină

1 cană de lapte cald

Sare

Piper

Mod de preparare:

  1. Se prepară sosul bechamel și se pune departe: se topește untul într-o cratiță la foc mediu. Apoi, se adaugă făina și se amestecă până când se formează o pastă omogenă. Se toarnă laptele cald treptat, amestecând continuu, până când sosul începe să se îngroașe. Se condimentează cu sare și piper după gust. Beșamelul este gata când are o consistență catifelată și rămâne pe spatele unei linguri fără să curgă.
  2. Se taie pieptul de pui în bucăți mari și se condimentează cu sare și piper. Se curăță ardeii grași și se taie cubulețe. Într-un bol, se amestecă ceapa tocată fin cu Sosul de soia Kikkoman și se lasă deoparte.
  3. Se fierb macaroanele în apă cu sare La sfârșitul timpului de gătire, se adaugă bucățile de pui și ardeii grași, apoi se fierb împreună timp de două minute și se strecoară. Se combină macaroanele și legumele fierte cu amestecul de ceapă și sos de soia. Se adaugă jumătate din sosul bechamel și se amestecă bine.
  4. Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se pune în ea amestecul de macaroane, legume și pui. Se toarnă deasupra restul de sos bechamel, se presară brânză rasă și pesmet. Se coace în cuptorul preîncălzit până când suprafața devine ușor aurie.

 

Tiramisu japonez cu sos de soia

Ingrediente: 

1/2 linguriță pudră de gelatină

100 g cremă de brânză nesărată

1 lingură zahăr

1 gălbenuș de ou

1/2 linguriță Sos de soia Kikkoman

100 ml lapte de soia nesărat

1 lingură praf de cacao

Pentru bezea

1 albuș de ou

2 linguri zahăr

Mod de preparare:

  1. Se pun 2 linguri de apă într-un vas mic rezistent la căldură, se presară gelatina și se lasă la hidratat. Se încălzește timp de 20 de secunde în cuptorul cu microunde (la 600W) fără să fie acoperit.
  2. Se pregătește bezeaua. Într-un bol, se bat albușurile de ou, se adaugă zahărul treptat, mixând cu un mixer de mână de fiecare dată, până se obțin vârfuri rigide în bezea.
  3. În alt bol, se pune crema de brânză și se amestecă cu o spatulă de silicon până devine maleabilă. Se adaugă zahărul, apoi gălbenușul, amestecând cu mixerul de mână de fiecare dată. Se toarnă laptele de soia puțin câte puțin, mixând în continuare compoziția. Apoi se adaugă sosul de soia și gelatina dizolvată și se amestecă totul împreună.
  4. Jumătate din cantitatea de bezea se pune peste compoziția de brânză și se amestecă folosind spatula. Apoi se încorporează restul de bezea. Se toarnă porții egale în 4 cupe, se presară cacao cu o strecurătoare pentru ceai, apoi se acoperă și se las la răcit în frigider, timp de cel puțin 4 ore, să se întărească.

© Campanie valabilă în perioada 19.02 - 19.04.2024